Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Σαββατοκύριακο ενημέρωσης στα χωριά μας

Οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 4/10, θα φέρουν στα χωριά μας αρκετούς συμπολίτες μας οι οποίοι ζουν και εργάζονται, στην Αθήνα, στη Λιβαδειά και αλλού. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ελάχιστη, έως μηδενική, ενημέρωση για τα νέα “κατορθώματα” των διαφόρων εταιρειών, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου Κορώνειας. Με αφορμή αυτήν τη διαπίστωση, έχει πέσει η ιδέα μιας συνάντησης ενημέρωσης των χωριανών από την Αγία Άννα, το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Οκτωβρίου.


Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας και η ομάδα πολιτών Κορώνειας θα κάνουν ένα δεύτερο κύκλο ενημέρωσης, με διάφορες μορφές, υποστηρίζοντας παράλληλα το αίτημα να επαναληφθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορώνειας, έχοντας το πλήρες υλικό των μελετών και με ουσιαστική συζήτηση και εξηγήσεις για τη ριζική αλλαγή στάσης, που φαίνεται να υιοθετείται τώρα.

Σε σχέση με το επίσημο αίτημα της επανάληψης της διαδικασίας γνωμοδότησης για τα αιολικά πάρκα, τα πρώτα δείγματα δεν είναι καλά. Σε προφορική επικοινωνία, τόσο με το δήμαρχο Κορώνειας, όσο και με τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου, δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να αναλάβουν πρωτοβουλία για να διερευνήσουν την καταγγελία των επιτροπών πολιτών, ότι οι μελέτες που ήρθαν για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ελλιπείς. Μεταθέτουν το βάρος της απόδειξης στις επιτροπές και αρνούνται να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος. Για ασφαλέστερη κρίση θα περιμένουμε την επίσημη απάντηση στα έγγραφα αιτήματα που τους έχουν υποβληθεί. Μόνο που αυτή η απάντηση δεν μπορεί να παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον. Και σίγουρα το θέμα θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει πολύ πριν την επόμενη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, που θα δώσει τη δική του γνωμοδότηση στο συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: