Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

"... δεν τεκμηριώνεται αρνητική γνωμοδότηση"


Και να που η πολυπόθητη απάντηση του δήμου Κορώνειας έφτασε! Στο αίτημα για αναζήτηση του πλήρους φακέλου της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της επανάληψης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο κ. δήμαρχος πετά το μπαλάκι στο νομαρχιακό συμβούλιο, από το οποίο, όπως αναφέρει, περιμένει τη σχετική πρωτοβουλία. Αναμενόμενο θα πει κανείς …


Εκεί, όμως, που είναι όλα τα λεφτά, είναι οι πανομοιότυπες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το έργο της επέκτασης και για το νέο έργο στον Αρβανικό. Η εισήγηση, το σκεπτικό και η απόφαση περιορίζονται στην εξής φράση: “έπειτα από ανάγνωση των σχετικών μελετών και των στοιχείων που περιέχονται σε αυτές (σημ. εδώ γελάμε) δεν μπορεί να τεκμηριωθεί αρνητική γνωμοδότηση”.


Να ρωτήσουμε τώρα εμείς: θετική γνωμοδότηση μπορεί, άραγε, να τεκμηριωθεί; η πλήρης ανατροπή της μέχρι τώρα στάσης του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να τεκμηριωθεί; εξήγηση για το τι μεσολάβησε από την υποβολή αντιρρήσεων στη ΡΑΕ και τη διατύπωση ένστασης στο ΥΠΑΝ μέχρι τη θετική γνωμοδότηση στο έργο της επέκτασης μπορεί να δοθεί;


Μετά από αυτά και αυτά, ας μας επιτραπεί και η δική μας γνωμοδότηση: “η έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, απ’ όσους υπογράφουν τέτοια κείμενα, μπορεί να τεκμηριωθεί”.


Σημειώνουμε ότι εξακολουθεί να αναμένεται η υπεύθυνη εξήγηση από την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ και από τη διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με την πληρότητα των φακέλων και την εγκυρότητα της διαδικασίας αξιολόγησης των μελετών. Αν δεν μεσολαβήσει κάτι συνταρακτικό τις επόμενες μέρες, είναι σαφές ότι η επόμενη μάχη θα δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του νομαρχιακού συμβουλίου, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: