Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση φορέων και κινήσεων πολιτών στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Μια σειρά από φορείς και κινήσεις πολιτών, απ’ όλη την Ελλάδα, κατέθεσαν μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο σχέδιο νόμου του υπουργείου περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, για τις ΑΠΕ. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον και συνάντησε μια ευρεία αποδοχή. Ανάμεσα στους φορείς που το συνυπογράφουν είναι και η Επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας. Το κείμενο, που εκφράζει ριζικές διαφωνίες στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου, ξεκινά έτσι:

Μία από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες του νεοσύστατου υπουργείου περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ήταν αυτή που αφορούσε τις ΑΠΕ, με τον εύγλωττο τίτλο “Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”. Η πρωτοβουλία δημοσιοποιήθηκε στις 3/12/2009, ενώ το πλήρες κείμενο στις 9/12/2009. Η χρονική αυτή στιγμή συνέπεσε με την περίοδο της προετοιμασίας της συνόδου της Κοπεγχάγης, μια περίοδο αυξημένων προσδοκιών και απαιτήσεων των πολιτών για τη λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής. Άρα, και μια περίοδος ευνοϊκή για την αποδοχή μέτρων μεγαλύτερης διείσδυσης των ΑΠΕ.

Θα το πούμε καθαρά και από την αρχή: το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι αν, πράγματι, επιδιώκει αυτό που υπόσχεται ή, αντίθετα, επιχειρεί μονομερώς να διευκολύνει τις μεγάλες επενδύσεις, ακόμη και σε βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Η επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας συνυπογράφει, επίσης, ένα πολύ σημαντικό (κυρίως για τα θέματα της βιοποικιλότητας) κείμενο – παρέμβασης φορέων, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, και ακολουθεί:

2010_01_14_επιστολή φορέων

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr